Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui bărbat din comuna Slatina, care și-a înjunghiat de mai multe ori soția, în zone vitale, punându-i în mare pericol viața. Agresiunea a fost una foarte gravă, femeia fiind operată pentru a fi salvată de medici. Ancheta a fost îngreunată inițial și de faptul că femeia a declarat că s-a tăiat singură, accidental, în urma unui accident casnic.

Procurorii au explicat contextul în care s-a ajuns la cazul extrem de grav de violență în familie.

Inculpatul, Valerică Gheorghe Dumitrache, a revenit acasă, la Slatina, după ce a lucrat în străinătate. El și-a pierdut locul de muncă pe fondul consumului excesiv de alcool. Revenit acasă, a continuat să bea, rezultă din ancheta procurorilor. Scandalurile în familie erau la ordinea zilei.

Pe acest fond, duminică, 10 octombrie, soțul, beat de la prima oră a dimineții, i-a cerut soției să plece de acasă.

Obișnuită cu scandalurile, victima nu a dat mare importanță amenințărilor și a rămas în casă.

Din cercetări a rezultat că în jurul orei 11.00, soțul a atacat-o pe femeie cu cuțitul. Sub ploaia de lovituri, femeia a reușit să-l împingă pe soț peste un scaun, nu înainte însă de a fi înjunghiată de mai multe ori, în zona abdominală și a sânilor.  

Alertat de o vecină, fiul și-a dus mama la Spitalul Județean Suceava. Medicii și-au dat seama în scurt timp că nu este vorba de un accident casnic. 

Leziunile suferite de femeia înjunghiată sunt înfiorătoare: plagă tăiată epigastrică penetrantă în cavitatea abdominală, plagă tăiată seroasă stomac, plăgi tăiate sân drept, sân stâng și alte leziuni.

Leziunile i-au pus în pericol viața femeii, care a fost operată pentru a fi salvată. Aceasta are nevoie de 28-30 de zile de îngrijiri medicale, au mai stabilit medicii.

Valerică Dumitrache a fost arestat ulterior, după completarea probatoriului.

Individul va fi judecat pentru comiterea infracțiunii de violență în familie, sub forma tentativei de omor.