Cei doi muncitori căzuți de pe platforma pe care lucrau la aproximativ trei metri înălțime, la montat decorațiuni, pe bulevardul principal al Sucevei, la intersecția bulevardului 1 Mai cu Calea Obcinilor, lângă Spitalul Județean Suceava, au leziuni serioase, unul chiar multiple și grave. Unul a ”scăpat” cu diagnosticul de politraumatism prin cădere de la înălțime, în timp ce al doilea, un bărbat în vârstă de 55 de ani, din municipiul Suceava, are leziuni grave: traumatisme multiple, fracturi costale și fractură de bazin.

Cu privire la cum s-a produs incidentul, polițiștii de la Biroul Rutier Suceava au stabilit că este vorba de un accident rutier. Miercuri seară, în jurul orei 20.30, le semaforul din dreptul intersecției OMV, un șofer în vârstă de 20 de ani, din Salcea, la volanul unui VW LT, având direcția de deplasare dinspre Spitalul Județean spre Metro, pus în mișcare la schimbarea culorii semaforului, a acroșat cu partea din dreapta, autospeciala cu platformă, pe care lucrau cei doi muncitori. Autospeciala era parcată pe trotuar, paralel cu șoseaua, dar nu este foarte clar în ce poziția era nacela în raport cu partea carosabilă. Așadar, la punerea în mișcare de la semafor, microbuzul a acroșat brațul de susținere al platformei pe care erau cei doi lucrători. Cei doi au căzut din nacelă, unul dintre ei peste bara de protecție a unui alt microbuz care staționa la semafor. Un incident care părea oarecum minor se dovedește însă a avea consecințe grave.

Polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.

Referitor la vinovăția producerii accidentului de circulație, aceasta nu a putut fi stabilită cu exactitate. Asta pentru că trebuie stabilit dacă mașina aflată la lucru, cu nacela pe care lucrau cei doi, era corect poziționată și putea lucra în acel loc, în acele condiții de trafic.