Polițiștii de la Vicovu de Sus au continuat cercetările, împreună cu lucrătorii silvici, în cazul unui camion cu lemne oprit pentru control pe 14 ianuarie, la Putna, când s-au descoperit diferențe evidente între lemnul transportat și cel trecut în avizele de însoțire. La Centrul de prelucrare a lemnului din cadrul Ocolului Silvic Putna, inginerii silvici au inventariat materialul lemnos, rezultând un volum total transportat de 23 mc lemn foc molid.

Față de ce era în acte, a rezultat faptul că șoferul a transportat fără documente de proveniență cantitatea de 13.457 mc lemn foc molid.

În documente apărea și lemn din specia brad, care însă nu se regăsea și în remorcă. Pentru această neregulă, șoferul a fost amendat cu 4.000 de lei. Avea să fie doar prima sancțiune contravențională aplicată.

Polițiștii au întocmit și dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de transport cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoţite de documente specifice de transport.

La această infracțiune se impune și sigilarea mașinii. Autocamionul DAF, evaluat la circa 20.000 de euro, a fost ridicat în vederea confiscării.       

În ziua opririi în trafic s-a constatat și că materialul lemnos depășea gabaritul autoutilitarei, astfel că a fost aplicată încă o amendă în valoare de 870 lei.

De precizat că în acest caz a fost implicat, în primă fază, și un grup de activiști de mediu, care au sesizat transportul suspect și evident supraîncărcat.