Un bărbat în vârstă de 42 de ani, din Horodnic de Sus, a fost condamnat definitiv de judecători la pedeapsa de 3 ani de închisoare, pentru comiterea infracțiunii de lipsire de libertate. Victima este fosta concubină a bărbatului, o tânără în vârstă de 22 de ani.

La începutul lunii noiembrie a anului trecut, tânăra a fost luată cu forța de pe stradă și introdusă într-o mașină de fostul concubin care nu a suportat ideea că a fost părăsit. Polițiștii sesizați de caz au instituit filtre pe mai multe drumuri, iar în final mașina în care se aflau cei doi a fost identificată tocmai la Sadova. În interior se aflau tânăra și cel care a răpit-o, Aurel Iroftei, de 42 de ani, tot din Horodnic de Sus. Femeia nu prezenta urme de agresiune pe corp, dar polițiștii au constatat că era într-o stare emoțională deloc plăcută. Cei doi au fost duși la sediul Poliției Câmpulung Moldovenesc pentru audieri, iar ulterior, pe numele lui Aurel Iroftei a fost emisă ordonanță de reținere pentru o perioadă de 24 de ore pentru comiterea infracțiunii de ”lipsire de libertate în mod ilegal”. În mașină s-a descoperit și un pistol de tip airsoft. De asemenea, s-au mai găsit în mașină și mai multe substanțe toxice, pe care individul a amenințat-o pe fosta concubină că i le va turna pe gât până o va otrăvi.

Imediat după comiterea faptei, bărbatul a fost arestat preventiv și a rămas după gratii. După ce își va executa pedeapsa, bărbatul va avea încă 3 ani de interdicție de a se apropia de fosta sa concubină ori de locuința acesteia.