Numeroase site-uri de știri din România și din Europa, în special cele care prezintă consecințele războiului declanșat de Rusia în Ucraina, sunt inundate de reclame obscene prin intermediul serverelor automate de livrare a reclamelor.

Asemenea situații ne-au fost semnalate și pe site-ul ziarului Monitorul de Suceava, deși furnizorul de publicitate, Google, nu permite în mod normal astfel de reclame și face eforturi continue pentru a le bloca.

Inclusiv administratorul site-ului a blocat până acum o mulțime de surse care făceau trimitere aceste reclame, însă acestea continuă să apară. Cel mai probabil, furnizorul acestor reclame are înregistrate mii de conturi și site-uri, iar pe măsură ce reclamele cu imagini obscene sunt blocate, le furnizează de la alte adrese.

Conform verificărilor făcute până acum, cele mai multe astfel de reclame obscene provin din Rusia.

Prezentăm scuze cititorilor și îi asigurăm că vom continua activitatea de blocare a acestor reclame care pot transmite o imagine greșită și nejustificată în privința seriozității paginilor pe care sunt furnizate, precum și a informațiilor prezentate.