Primarii din Zona Urbană Funcțională Suceava s-au întrunit, la sfârșitul săptămânii trecute, la sediul Primăriei Suceava, pentru a discuta în detaliu proiectul viitorului transport public metropolitan, care va beneficia de un total de 75 de autobuze electrice, în două etape.

Anunțul a fost făcut de primarul Ion Lungu, președinte al ZUF Suceava:

„A fost stabilită valoarea proiectului "Sistem de transport public ecologic metropolitan - etapa I", care va fi depus pe finanțare din PNRR, Componenta 10 - Fondul Local. Proiectul este promovat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Transport Metropolitan Suceava, formată din municipiul Suceava, orașul Salcea și comunele Adâncata, Moara, Bosanci, Șcheia, Ipotești, Mitocu Dragomirnei.
Valoarea totală a primei etape din proiect este de 105.539.173 lei , inclusiv TVA, adică 21.107.834 euro”.
Contribuția Municipiului Suceava este de 73.184.156,4 lei inclusiv TVA.
„Vrem să achiziționam 45 autobuze în etapa I, din care:
- 18 autobuze electrice mari de 12 m.
 - 27  autobuze mici (microbuze ). De asemenea, ne obligăm să asigurăm spații pentru amplasarea unui număr de 25 de stații de încărcare pentru vehicule electrice, în valoare de 3.661.258, inclusiv TVA”, a adăugat Ion Lungu.
Etapa a doua, ce prevede achiziționarea restului de 30 de autobuze electrice și realizarea clădirii Autobazei, se va realiza prin Programul Operațional Regional, prin ADR Nord -Est.