Municipiul Suceava a atins un procent de recenzare de 48,4, a informat, marți, Prefectura Suceava, printr-un comunicat de presă. Până luni, 23 mai a.c., în județul Suceava s-au autorecenzat 257.452 persoane, respectiv 41,8% din populația rezidentă estimată la 1 decembrie 2021, de 616.434 de persoane.

Cel mai ridicat procent de recenzare, de peste 65, se înregistrează în municipiul Câmpulung Moldovenesc și în comunele Bălăceana, Breaza, Ciocănești, Ilișești, Moldova Sulița și Zamostea, în timp ce în orașul Vicovu de Sus și în comunele Drăgușeni, Fântânele, Udești și Vulturești procentul nu e mai mare de 20.

Autoritățile reamintesc sucevenilor că autorecenzarea este disponibilă în perioada 14 martie – 27 mai a.c. și se poate realiza de pe orice dispozitiv electronic (telefoane inteligente, tablete, laptopuri, desktopuri etc.).

„Facem apel la persoanele care se pot autorecenza pe cont propriu, de a intra pe platforma www.recensamantromania.ro, pentru a evita vizita recenzorului în etapa a III-a a recensământului populației și locuințelor, în perioada 31 mai – 17 iulie 2022 și pentru a beneficia de ziua liberă, acordată pentru a încuraja cu predilecție această metodă de recenzare”, se mai arată în comunicatul transmis de Prefectură.