Polițiștii de la Cacica au oprit, joi, în jurul orei 14.00, pe DN 2E, pe raza satului Pîrteștii de Sus, un ansamblu de vehicule format din cap de tren și autoremorcă, ambele încărcat cu lemn. Principalul motiv al opririi a fost legat de restricția de tonaj de pe acel tronson, de 10 tone, după care au urmat verificări suplimentare.

La volanul autotrenului era un bărbat din comuna suceveană Slatina, care efectua un transport pentru o firmă din Slatina. Bărbatul a prezentat la control avize pentru aproximativ 40 de mc lemn transportat, speciile molid și brad, cu avize de la Ocolul Silvic Brodina.

Polițiștii au solicitat la fața locului și echipaj de la Inspectoratul pentru Controlul Transporturilor Rutiere. Inspectorii ISCTR Suceava au aplicat amenzi de 4.000 de lei, pentru nerespectarea restricțiilor de tonaj pe un sector de drum restricționat la 10 Tone, precum și pentru refuzul conducătorului de a se supune cântăririi ansamblului de vehicule.

Totodată la fața locului a fost solicitat și sprijinul organelor silvice din cadrul Ocolului Silvic Solca, în vederea inventarierii masei lemnoase transportată, pentru a se constata dacă există neconcordanțe în ceea ce privește cantitatea de material lemnos transportată, în raport cu cea consemnată în avizele de însoțire. După inventariere, a rezultat faptul că a fost transportată în plus cantitatea de 1,99 metri cubi lemn lucru rășinoase specia Brad, față de cea consemnată în avizele de însoțire. Nu a fost vorba așadar de o cantitate foarte mare în plus, însă oricum vehiculul greu era foarte încărcat.

Pentru lemnul în plus, șoferul a încasat o amendă de 2000 lei, precum și măsura complementară de confiscare a cantității de 1,99 metri cubi lemn lucru rășinoase specia brad, lemnul fiind lăsat în custodia organelor silvice.