Președintele USR Suceava, senatorul Gheorghe Mîndruță, a salutat aprobarea în Consiliul Local Suceava a două proiecte inițiate de reprezentanții acestui partid în deliberativ. Gheorghiță Mîndruță a arătat că în ședința de joi a Consiliului Local Suceava a fost aprobat proiectul consilierului USR Lorena Buburuzan, prin care se permite accesul neîngrădit al sucevenilor la ședințele deliberativului local.

După aprobarea proiectului, Lorena Buburuzan a precizat că sucevenii sunt invitați să ia cuvântul referitor la proiecte din cuprinsul ordinii de zi sau să transmită opinii și sugestii scrise, care vor fi aduse la cunoștința consilierilor locali. „Nu ne mai dorim episoade penibile, când sucevenii sunt lăsați să aștepte în holul primăriei, fără să li se permită accesul în sala de ședințe. Vrem să încurajăm parteneriatul cetățean-ales local, ca o premisă pentru îmbunătățirea actului administrativ”, a declarat Lorena Buburuzan.

În aceeași ședință a fost aprobat și proiectul inițiat de către viceprimarul USR, Teodora Munteanu, pentru deschiderea pentru elevi a terenurilor de sport ale școlilor pe perioada vacanțelor și a sfârșitului de săptămână. „E trist să vezi copii jucându-se prin parcări, iar terenurile de sport ale școlilor să stea închise. Părinții mi-au transmis că preferă să-și știe copiii într-un loc pe care aceștia îl cunosc foarte bine și unde le place să fie. Acum, vor putea să bată mingea pe terenul de sport, așa cum făceam noi altădată”, a spus Teodora Munteanu, care a precizat că toți elevii vor avea acces neîngrădit pe terenurile de sport, pentru practicarea de activități sportive.