Turneul Bucovinei 2022, etapă din Romanian Padbol Tour, va lua startul peste o săptămână, competiția se va desfășura între 9 și 10 iulie, pe terenurile de la Clubul AS Campo di Medici din municipiul Rădăuți. Competiția reunește aproape 60 de sportivi de la circa 20 cluburi din țară, mai exact echipe din București, Giurgiu, Cluj, Craiova, Sighișoara, Gura Humorului, Cugir, Bârlad, Galați, Târgoviște și Rădăuți.

Provenit din aceeași rădăcină cu fotbalul, padbolul a fost inventat și practicat prima dată în Argentina, unde nevoia complementară de spectacol a fotbaliștilor a generat, organic, un nou fenomen. Padbolul împrumută frumusețea fotbalului și gentilețea tenisului. Padbolul are ritm, tehnică, tactică și strategie. Padbolul este un sport oficial recunoscut de către Ministerul Tineretului și Sportului, iar activitatea sa sportivă este organizată și reglementată la nivel național de către Asociația Romană de Padbol, instituție care urmează să se transforme în Federația Română de Padbol.

Beneficiile practicării padbolului pot fi astfel sintetizate: un sport fără limită de vârsta, greutate, înălțime, sex, un sport care nu necesită abilități tehnice excepționale, promovează distracția și un stil de viată sănătos, îmbunătățește condiția fizică, ajută la dezvoltarea reflexelor și la o mai bună coordonare motorie, îmbunătățește echilibrul aerobic și ajută la pierderea în greutate, este un exercițiu intens pentru creier, complementar pentru alte sporturi, îndeosebi pentru fotbal, padbol corporate – ideal pentru relaxare, teambuilding și competiții și multiple beneficii medicale.

 

Padbol Club Rădăuți dispune de două terenuri ultramoderne

Infrastructura specifică padbolului are un grad ridicat de atractivitate și contribuie la conturarea unei imagini aparte. Padbolul este un element foarte important pentru socializare și pentru relaxare. Toate aspectele descrise în rândurile de mai sus conduc spre un singur numitor comun: padbolul este un sport al secolului XXI, un sport care a intrat deja în preferințele publicului consumator și, treptat, își va consolida această poziție. Padbol Club Rădăuți a fost deschis în urmă cu doi ani și dispune de două terenuri de padbol amplasate în prelungirea Scruntari, în baza sportivă Club Campo di Medici.