Unul din cei trei inculpați arestați în dosarul procurorilor de la DIICOT – Serviciul Teritorial Iași, după ce, pe 27 iunie, a fost oprită în trafic, pe relația Siret-Iași, o maşină în care se aflau doi tineri care transportau 160 de grame de cocaină, este sucevean. Este vorba de Mihai Cutaș, din Siret, cel care ar fi vândut cantitatea de 160 de grame de cocaină celor doi inculpați din Iași, care au preluat marfa de la Siret și s-au îndreptat cu mașina spre Iași.

Mașina în care era transportată cocaina a fost oprită de polițiști din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Iași, așadar pe raza județului Iași. După percheziții amănunțite asupra celor doi, s-a găsit praful alb despre care existau deja date în cadrul anchetei structurilor de combatere a crimei organizate.

În urma perchezițiilor care au urmat au mai fost  ridicate în jur de 166 grame rezină de canabis, trei dispozitive de mărunțire a drogurilor și un cântar.
Drogurile de mare risc urmau să ajungă în vederea comercializării către consumatorii din municipiul Iași.
Procurorii DIICOT Iași au reținut trei inculpați care, ulterior, au fost arestați de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași pe o perioadă de 30 de zile.

Inculpații au fost arestați pentru trafic de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor din cadrul BCCO Suceava și IPJ Iași - Serviciul Poliției Rutiere.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale și Biroul Tehnic din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

Inculpatul se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o sentință definitivă a judecătorilor cu privire la acuzațiile care i se aduc de procurorii DIICOT și pentru care s-a formulat propunerea de arestare preventivă.