România a cucerit 9 medalii, 5 de aur şi 4 de argint, la Campionatele Europene de canotaj Under 23 de la Hazewinkel (Belgia), sportivii tricolori concurând în 11 finale.

Printre laureați se află și un număr important de sportivi din județul Suceava. Astfel, Andrei-Petrişor Axintoi, Alexandru Gherasim și Florin Arteni, sportiv format la CSM Suceava de Ioan Despa, au devenit campioni europeni cu echipajul de patru plus unu rame masculin. Din echipajul feminin învingător în proba de patru rame a făcut parte Ana Maria Balețchi, în timp ce Emanuela Ioana Ciotău a luat aurul cu barca de patru vâsle. Pe prima poziție s-au clasat și bărcile de 8+1 ale țării noastre. La masculin, au concurat nu mai puțin de patru suceveni, este vorba de Andrei-Petrişor Axintoi, Alexandru Gherasim, Florin Arteni și Andrei Mândrilă, în vreme ce în barca fetelor s-a aflat Ana Maria Balețchi.

Andrei Mândrilă a mai cucerit o medalie de argint la dublu rame masculin, ca și Ionuț Pavel și Iliuță Leontin Nuțescu cu barca de patru rame masculin a țării noastre.

România a participat cu 12 echipaje şi 38 de sportivi la Europenele Under-23 din Belgia, ocupând prima poziție în clasamentul pe medalii.