Oamenii din satul Păiseni, comuna Cornu Luncii au trăit clipe de spaimă, miercuri după-amiază, provocate de un urs coborât din pădure ce avea o rană gravă, cangrenată. Ursul s-a izbit prin porți și garduri și agoniza prin grădini și chiar la marginea drumului principal care străbate satul. Imediat după ce s-a dat mesajul prin RO-ALERT, a început mobilizarea autorităților.

Primarul din Cornu Luncii, Gheorghe Fron, a fost sunat de Jandarmerie, iar el a mobilizat la rândul său medicul veterinar de la circumscripție, ulterior și vânători.

S-au format echipe de căutare, deși se întunecase. Operațiunea nu putea fi amânată în condițiile în care oamenii au semnalat că ursul este suferind și agitat, lovindu-se în mai multe garduri. În plus, rana acestuia era deja în putrefacție și emana un miros insuportabil.

La miezul nopții de miercuri spre joi, ursul a fost reperat într-o grădină, fiind în primă fază tranchilizat. Evaluarea medicilor veterinari prezenți la fața locului a arătat că ursul are o rană gravă și veche, cangrenată, fiind deja intrat în septicemie. Prin urmare, s-a luat decizia de eutanasiere a animalului.      

Primarul Gheorghe Fron a subliniat riscul mare care era dacă ursul rămânea în sat până dimineață, când oamenii încep să plece spre serviciu de la ora 5.00, după care urmează și elevii care merg la școală.

„Țin să le mulțumesc tuturor celor care au participat la acțiune. Este o situație cu care nu ne-am mai întâlnit la Cornu Luncii, dar remarc faptul că toate autoritățile au răspuns prompt”, a transmis Gheorghe Fron.  

Primarul a precizat că anul trecut au mai fost urși care au coborât în satele Păiseni și Băișești, unde au mâncat oi. Cel puțin în cazul satului Băișești, prezența ursului nu mai fusese semnalată anterior.