Societatea de transport public local (TPL) din municipiul Suceava înregistrează întârzieri la plata orelor suplimentare de către angajați și asta din cauză că primăria, la rândul ei, întârzie cu plata subvențiilor, după cum a declarat directorul TPL Suceava, Gabriel Petruc. Această situație nu este nouă, spune directorul TPL, ci se perpetuează de aproximativ 10 ani. „Salariile sunt plătite la timp, dar la plata orelor suplimentare avem restanțe”, a declarat Gabriel Petruc.

De cealată parte, primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că în acest an de la bugetul local s-au plătit subvenții în valoare de 2,5 milioane de lei către TPL și că până la 31 martie a.c. urmează să se achite restanțele.

Menționăm că suma cu care în aceast an municipalitatea trebuie să  compenseze diferenţa dintre cheltuielile totale şi valoarea efectivă achitată de persoane pentru o călătorie cu mijloacele de transport în comun în municipiul Suceava este de 17,74 de milioane de lei. Anul trecut, valoarea subvenției a fost de 15 milioane de lei.  

Creșterea prețului la energie electrică, a costului forței de muncă și existența unui număr relativ mare de categorii de persoane care beneficiază de abonamente gratuite au avut un impact semnificativ asupra cheltuielilor lunare de funcționare a transportului public local.