Polițiștii de la Secția Rurală Bălcăuți au continuat cercetările în cazul unei urmăriri din noaptea de 6 spre 7 februarie, atunci când un șofer care a refuzat să oprească la semnalul agenților a reușit să-și piardă urma.  

Echipajul de poliție care acționa în miez de noapte în zona Grănicești a efectuat semnal de oprire, în jurul orei 1.30, unui autoturism care se deplasa pe raza satului Slobozia Sucevei.

Autoturismul Opel Vectra rula pe direcția Milișăuți – Slobozia Sucevei iar șoferul nu a oprit, mărind viteza de deplasare, pe direcția Grănicești.

Polițiștii nu au reușit să îl oprească pe șofer, pierzându-i urma după aproximativ 1 kilometri. Imediat, polițiștii au demarat cercetări în vederea stabilirii identității celui care a fugit. 

În urma continuării cercetărilor s-a stabilit că la volan a fost  Ionuț Pahomie, din Rădăuți, care nu este posesor de permis de conducere.

 Bazale de date le-au indicat polițiștilor că în acea noapte autoturismul marca Opel nu avea poliță de asigurare obligatorie R.C.A. valabilă, aplicând o amendă de 2.000 de lei.

De asemenea, mașina avea și ITP-ul expirat, oamenii legii aplicând încă o amendă de 2900 de lei. O a treia amendă, de 725 de lei, a fost dată pentru neoprire la semnal. 

Așadar, amenzi totale în valoare de aproape 6.000 de lei.

Șoferul s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârşirii  infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.