Teribilism periculos din partea câtorva elevi ai Colegiului Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava, care au asistat săptămâna trecută la câteva scene incredibile.

Un elev din clasa a X-a a fost filmat în timp ce iese cu totul de pe una dintre ferestrele de la ultimul etaj al liceului, rămâne câteva secunde cu totul în afara clădirii, agățat de geam, după care intră înapoi în clasă.

Revoltător este faptul că elevul este un adolescent cu nevoi speciale, care învață după o programă adaptată, în clasa a X-a, la profesională.

Prof. Delia Irimia, directoarea colegiului, a menționat că incidentul a avut loc în pauza dintre 11.00 și 11.10, fiind vorba despre un elev cu intelect limitat.

„Cred că a fost vorba despre un moment de teribilism. Inițial a declarat că și-a scăpat telefonul, însă ulterior nu a mai susținut acest lucru. Nu a fost încurajat să facă acest gest de către colegii lui, se poate observa pe camerele de supraveghere din clasă. În sală mai erau puțini colegi de-ai lui, care însă nu-i acordau atenție până în acel moment. Elevul va primi consiliere din partea consilierului școlar, a intrat într-un program, poate așa vom afla și care sunt motivele gestului său. Am informat și părinții, ne ocupăm de această situație”, a menționat prof. Irimia.

Directoarea colegiului nu a informat Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava, însă scena a fost postată de elevi pe rețeaua TikTok.

Insp. Cezar Anuței a menționat că, fiind vorba de un elev cu nevoi speciale, a fost luat în calcul un caz de bullying, însă în urma cercetărilor, nu se confirmă această ipoteză.

„IȘJ demarează o anchetă, am discutat și cu reprezentanții școlii pentru a vedea ce măsuri va întreprinde pentru siguranța elevilor. IȘJ face cercetări în acest caz. Într-adevăr, doamna directoarea nu a anunțat acest incident, deși ar fi trebuit să o facă”, a menționat Anuței, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Școlar.