Pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava va avea loc vineri, 19 mai 2023, începând cu 20:00, Spectacolul „Trei tenori italieni”, care este un omagiu adus marilor tenori José Carreras, Plácido Domingo și Luciano Pavarotti, trei artiști legendari care au cucerit întreaga lume cu vocile și interpretările lor.

Pe scena suceveană vor evolua trei tenori invitați, Domenico Menini, Alessandro Goldoni și Angelo Forte, cu voci excepționare, voci în cel mai pur stil al belcantoului italian, care vor reaminti publicului de frumoasele voci ale celor care au fondat acest concept.

Ceilalți invitați care vor desăvârși evenimentul din luna mai nu vor fi mai prejos. De la cea mai mare academie de muzică din Europa, Academia Mozarteum din Salzburg, vine la Suceava baritonul Fernando Araujo, profesor la „Clasa de Opera” din cadrul acestei prestigioase academii. Baritonul Alfio Grasso (Italia) va fi a doua voce gravă care va menține balanța registrelor vocale. Soprana Jeanne Marie Druce vine din Franța și va trebui să facă față serenadelor celor trei tenori, iar dacă nu va reuși, trei balerine frumoase sunt gata să-i vină în ajutor.
Organizatorii au spus că spectacolul va fi unul interactiv, conducerea muzicală fiind asigurată, după modelul lui Johann Strauss sau, mai nou, a lui André Rieu, „cu vioara în mână”, de tânărul dirijor și solist violonist Bogdan Costache, un nume deja cunoscut în toate filarmonicile și teatrele de operă din Europa. „El va dirija celebra Orchestră di Teatro D’opera Italiana și Orchestra Operei Vox, facilitându-vă din nou întâlnirea cu celebri artiști instrumentiști din Europa și din lume. Coordonarea scenică a Orchestrei di Teatro D’Opera Italiana, a Corului, Orchestrei și Baletului Operei Vox, precum și a tuturor soliștilor invitați, va fi asigurată de regizorul și coregraful Vlad Sebastian”, au mai completat organizatorii.
Publicul sucevean va fredona celebrele refrene ale canzonetelor, alături de frumoasele coriste de pe scenă, „așa încât toată lumea să vibreze și să trăiască arta la superlativ”.
Biletele costă 200 de lei și pot fi cumpărate de la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, intrare B, etaj I, telefon 0230 523 718. 

Biletele s-au pus în vânzare, astfel că nu vă rămâne decât să vă cumpărați „tichetul” ce vă duce spre o călătorie muzicală în „Bella Italia”, pe ritmurile canzonetelor napoletane și ale celor mai celebre arii din operele italiene, dar și cu gândul la țărmurile mărilor ce scaldă „patria muzicii”, cea Adriatică pe de-o parte și Mediterană, Tireniană și Ligurică pe de alta. „Și cine ar putea fi mai nimerit să ne poarte în această poveste muzicală, dacă nu cei trei tenori italieni care au crescut ascultând și cântând de mici aceste canzonete și arii celebre? Cine le-ar simți, le-ar trăi și le-ar cânta mai bine decât ei?
Tocmai de aceea ne-am gândit ca arii precum <Nessun dorma>, <E lucevan le stelle>, <La donna e mobile> sau canzonete ca <O sole mio>, <Santa Lucia>, <Funiculi, Funicula> sau <Caruso> să fie ascultate de suceveni, piese care vă vor face să pășiți optimiști în vara ce va veni”, în acest fel vor organizatorii să vă convingă să veniți la spectacolul din luna mai, de la Suceava.