Centrul de servicii multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului și-a deschis porțile către toți vizitatorii din comunitate, în ultima zi din luna mai. Beneficiarii acestui centru au pregătit și prezentat un scurt program artistic. Spectacolul a început cu un dans modern al fetelor din centru, apoi câțiva copii au recitat poezii tematice.

Nu au lipsit dansurile populare, cu tineri care activează într-un ansamblu de dansuri, acestea fiind organizate de instructorul Bordea Carolica, din Gura Humorului, coordonatorul Ansamblului folcloric „Moștenitorii Bucovinei”.

Tânărul Filip Cojocaru, beneficiar al centrului social humorean, a încântat publicul cu interpretarea câtorva melodii populare. Invitații au putut vedea și câteva demonstrații de lucru manual al copiilor și tinerilor din centru: confecționarea măștilor populare, ornamente din sfoară, dar și lucrul la războiul de țesut, toate acestea în Atelierul de Țesătorie și Împletituri din Sfoară din cadrul Centrului de Recuperare Gura Humorului. La acțiune au luat parte directorul executiv al DGASPC Suceava, Georgeta Nadia Crețuleac, directorul executiv adjunct (economic), Mihai Dragoș Brăteanu, șef serviciu Management de Caz, Plasamente și AMP, Florin Tărnăuceanu, reprezentanți din cadrul DGASPC Suceava, Echipa Mobilă Gura Humorului, coordonator personal de specialitate Brândușa Sorina Bialy, directorul Centrului Școlar de Educație Incluzivă „Sf. Andrei” Gura Humorului, prof. Călinescu Marian, directorul Direcției Publice de Asistență Socială Gura Humorului – Latkolic Daniel Constantin, reprezentanți din cadrul Poliției Gura Humorului, reprezentanți de la Clubul Copiilor Gura Humorului. „Ne-a onorat cu prezența și nepoata scriitorului George Sidorovici, doamna Iolanda Kittinger, a cărei familie a donat o casă pentru copiii instituționalizați din cadrul DGASPC Suceava. La finalul programului, ne-am prins cu toții într-o horă a prieteniei. Ziua Copilului în centrul social a fost celebrată de toți beneficiarii prin dans. Toți copilașii, de la mic la mare, au primit înghețată și dulciuri oferite de sponsori. După program, ne-am adunat cu toții la o masă rotundă, pentru a discuta împreună cu invitații despre noile strategii privind accelerarea procesului de dezinstituționalizare a persoanelor cu dizabilități”, au transmis reprezentanții Centrului de servicii multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului.