Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava a încheiat recent un plan de control pentru prevenirea apariției toxiinfecțiilor alimentare, plan care s-a derulat pe perioada întregului sezon estival, din luna iulie și până pe 1 septembrie.

Acțiunile de control au avut strânsă legătură cu zonele turistice din județul Suceava, însă au vizat și unitățile de alimentație publică tip magazine, mai mici sau mai mari.

În cadrul controalelor au fost aplicate 46 de amenzi, cu o valoare de 594.000 de lei.

Cu privire la abaterile pentru care s-au dat amenzi, echipele de control au aplicat sancțiuni pentru ”refuzul de a permite accesul inspectorilor și de a prezenta documente la control”, manipulare necorespunzătoare produse alimentare, condiții de igienă necorespunzătoare, depozitare neconformă, etichetare necorespunzătoare, lipsă documente sănătate personal sau lipsă probe mâncare pentru consum colectiv.

Ca întotdeauna, echipele de control ale DSVSA Suceava au pus accent și pe prevenire astfel că au aplicat 74 de avertismente scrise, cu termene de remediere impuse agenților economici iertați de amendă.

În total, pe perioada verii, au fost efectuate 462 de controale, din care 200 la unități de alimentație publică, 31 la pensiuni turistice, 151 la magazine alimentare, 27 la mari magazine etc.