Deputatul PSD de Suceava Gheorghe Șoldan a anunțat că în cursul săptămânii viitoare va fi semnat acordul de mediu pentru tronsonul Pașcani – Suceava al autostrăzii A7. Gheorghe Șoldan a făcut acest anunț după ce miercuri a avut o discuție pe această temă cu președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, Laurențiu – Alexandru Păștinaru, cel care va semna acest acord. „Zilele trecute am avut o întâlnire cu domnul Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, care mi-a transmis că după semnarea acestui acord de mediu, va face tot posibilul ca până la finele acestui an să fie scoase la licitație lucrările pentru construcția tronsonului Pașcani – Suceava”, a spus Șoldan. El a subliniat faptul că astfel autostrada A7 prinde contur de la o săptămâna la alta și se aproprie tot mai mult de Suceava.

„Pe celelalte loturi se lucrează deja și sperăm ca, cel puțin din a doua jumătate a anului viitor, să se poată circula deja pe primii kilometri din A7. Nu greșesc când spun că este pentru prima oară când se vede o viziune de ansamblu la Ministerul Transporturilor, când se fac asemenea investiții în infrastructura mare, în autostrăzi, și când avem un ritm accelerat al lucrărilor”, a declarat deputatul social-democrat sucevean.

El a ținut să precizeze că aceste lucruri se întâmplă deoarece PSD a găsit „formula perfectă” pentru astfel de investiții, cu un constructor român, fonduri europene și un ministru PSD la transporturi. Gheorghe Șoldan a arătat că în prezent sunt în lucru 750 de kilometri de autostradă și de drum expres, „cifre care vorbesc de la sine desper reușita formulei mai sus amintite”. Șoldan a mai adăugat că autostrada A7, inclusiv tronsoanele Pașcani – Suceava, Suceava - Siret, va fi dusă la bun sfârșit de Guvernul Ciolacu și de ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

El a amintit că autostrada Pașcani – Suceava va avea o lungime totală de aproximativ 62 de kilometri, iar viteza proiectată va fi de 120 km/h.
Traseul autostrăzii va traversa teritoriul județului Iași pe o lungime de 12,3 de kilometri, județul Botoșani, pe o lungime de 6,5 kilometri, și județul Suceava pe o lungime de 43,2 kilometri, pe traseul Dolhasca - Liteni - Fântânele - Udești - Verești - Salcea - Dumbrăveni - Suceava.