Cea mai modernă sală de sport pentru elevi construită în municipiul Suceava, la Școala Gimnazială Nr. 10 din cartierul Burdujeni, va fi inaugurată pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României.

Anunțul a fost făcut de primarul Sucevei, Ion Lungu, care a verificat în teren stadiul de execuție al ultimelor lucrări pregătitoare.

„Pe lângă sala principală, sunt finalizate și încăperile secundare, adică sala pentru tenis de masă, sala pentru dans sportiv și sala pentru fitness. Pe 1 Decembrie va fi inaugurată sala de sport în totalitate!”, a spus Ion Lungu, care a felicitat firma Simion Tehnoconstruct pentru modul exemplar în care a lucrat, finalizând în timp record o investiție demarată în primăvară, care avea termen de execuție 15 luni. Constructorul este același care a realizat în timp record și prima „creșă” verde din România.

Sala de sport care va deservi Școala 10 reprezintă o investiție a municipalității sucevene de un milion de euro, din fonduri proprii.

Cei peste 1.200 de copii care învață la Școala Gimnazială Nr. 10 vor putea practica acolo mai multe sporturi, precum baschet, volei sau tenis, dar și tenis de masă, aerobic și dansuri, ori, dacă doresc, pot să meargă la sala de forță și mobilitate, în spațiile amenajate special la demisol.

Noua sală de sport este prevăzută cu instalații de climatizare moderne, de tip VRV, inclusiv cu centrală de tratare a aerului, cu recuperator de căldură și chiller de răcire, dar și cu panouri solare pentru asigurarea apei calde menajere.