Polițiștii locali suceveni au ținut joi un moment de reculegere în semn de solidaritate și apreciere față de un coleg din țară, Condoruș Savaste, căzut la datorie în timpul exercitării atribuțiunilor de serviciu.

„Transmitem condoleanțe familiei, colegilor și comunității afectate. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, este mesajul  Poliției Locale Suceava. În plus, au fost pornite semnalele acustice și luminoase timp de câteva minute la o mașină aflată în patrulare în zona Cetății de Scaun - un semnal de solidaritate în fața riscurilor la care sunt supuși pe teren.

Savaste Condoruș lucra la Poliția Locală Pitești din anul 2007 și a participat la sute de misiuni.

Polițistul local a fost atacat cu agresivitate în timpul serviciului, în seara zilei de 4 noiembrie, cu doar un sfert de oră înainte să iasă din tură. A fost lovit în față de un tânăr de 20 de ani, deranjat de faptul că polițistul, angajat în cadrul Biroului Ordine Publică, îi atrăsese atenția că a spart o sticlă de bere pe asfalt. În urma loviturii, Savaste Condoruș s-a izbit cu capul de trotuar și acolo a rămas. A fost operat de urgență, însă medicii au fost rezervați încă de la început. În urma incidentului, polițistul s-a aflat în comă timp de două săptămâni și a murit duminică dimineața, pe 19 noiembrie El a fost înmormântat astăzi.