Accidentul produs luni seară pe DN 29 Suceava – Botoșani, în zona de intrare în Salcea dinspre Dumbrăveni, s-a soldat cu consecințe serioase, ambii șoferi implicați având traumatisme importante și fracturi.

Din cercetările poliției rezultă că, pe 4 decembrie, în jurul orei 19.15, un șofer în vârstă de 32 de ani, din Botoșani, aflat la volanul unui autoturism Dacia Sandero, cu care circula pe direcția dinspre Dumbrăveni spre Salcea, într-o curbă deosebit de periculoasă, semnalizată corespunzător, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat cu mașina pe contrasens.

Acolo, pe sensul opus, Dacia a intrat coliziune frontală cu un VW Caddy, condus regulamentar de către un șofer în vârstă de 57 de ani, din Salcea.

Pompierii militari și echipajele medicale ajunse la fața locului i-au preluat pe cei doi șoferi, ambii cu traumatisme, dar conștienți și cooperanți.

Conform datelor transmise de Spitalul Județean Suceava, pacientul în vârstă de 57 de ani avea traumatism cranio-cerebral de nivel mediu, traumatism toracic cu contuzii pulmonare, fracturi costale, hemotorax și a rămas internat în Secția de Chirurgie ATI.

Al doilea pacient, șoferul Daciei Sandero, avea traumatism cranio-cerebral minor, contuzie toraco-abdominală și fractură membru superior drept.

Deși cu leziuni serioase, cei doi șoferi erau stabili hemodinamic și respirator, astfel că au putut fi verificați cu etilotestul.

În cazul ambilor a rezultat alcoolemie 0. 

Poliția a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă și continuă cercetările.