Formația Șomuz Fălticeni a anunțat transferul mijlocașului Gabriel Cîrstean, care va evolua începând din sezonul de primăvară pentru echipa FC Bacău. Mutarea a fost oficializată marți, 19 decembrie, la Fălticeni, de către conducătorii celor două grupări de liga a III-a. În vârstă de 19 ani, Gabriel Cîrstean a fost format la Liceul cu Program Sportiv Suceava de către profesorii Marius Lup și Ovidiu Murariu. În urmă cu doi ani și jumătate a ajuns la Șomuz, acolo unde s-a impus rapid, fiind convocat și la echipa națională de juniori a României.

Cîrstean a ajuns la un club serios în plină evoluție, care beneficiază de o puternică susținere din partea societății Dedeman. Președintele clubului este fostul stelist Cristian Ciocoiu, iar antrenor principal, nemțeanul Costel Enache.

„Cred că Șomuz începuse să devină un club prea mic pentru Gabriel, și consider că acest transfer a venit la momentul potrivit pentru el. Îi dorim mult succes în continuare, să fie sănătos și îi mulțumim pentru cea făcut pentru Fălticeni. A ajuns la o echipă care pune accentul pe tineri, unde există seriozitate și condiții ireproșabile de pregătire, așa că depinde doar de el ca să confirme încrederea care i se acordă”, a precizat Iulian Darabă, director sportiv la Șomuz.

Gruparea fălticeneană va încasa în schimbul lui Cîrstean 5.000 de euro, însă suma poate să crească considerabil dacă se îndeplinesc clauzele de performanță trecute în contract.