O femeie în vârstă de 66 de ani a sfârșit tragic, luni, în comuna Brodina, după un incendiu izbucnit în locuință, după cum am arătat deja în Monitorul de Suceava. Cercetările efectuate ulterior de polițiști au arătat că femeia a încercat alături de soț să stingă incendiul izbucnit la soba din una din camere. Din cauza unui material inflamabil de lângă sobă (folosit pentru aprindere) s-a produs însă o explozie, iar femeia a fost surprinsă de suflul acesteia și a murit carbonizată.

Luni, în jurul orei 11.15, Poliția orașului Vicovu de Sus a fost sesizată cu privire la faptul că pe raza comunei Brodina a avut loc un incendiu, iar o femeie este decedată.

Spre locul incendiului, în satul Paltinu, comuna Brodina, s-au deplasat echipaje de pompieri care au ajuns însă târziu din cauza zonei greu accesibile.

La fața locului s-a constatat că ardea generalizat imobilul unde locuiau efectiv soții Zeliuc.

A fost identificat bărbatul, care a declarat că de la soba din imobil a izbucnit un incendiu, moment în care el și soția au intrat pentru a stinge focul.

Atunci a avut loc explozia, moment în care bărbatul a reușit să iasă din imobil, însă din păcate soția sa a fost surprinsă de suflul acesteia și proiectată în afara imobilului.

Femeia a fost găsită carbonizată.

Polițiștii și pompierii au stabilit faptul că incendiul a izbucnit de la foc sau scânteie de la sobă căzută pe pardoseala din lemn și cantitatea mare de materiale combustibile care au produs explozia.