Colonelul Lucian Cătălin Cojocaru a preluat conducerea Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung, acesta înlocuindu-l pe colonelul Romeo Aurelian Popovici, care a fost la cârma unității vreme de șase ani.

Ceremonia de învestire în funcție s-a desfășurat, luni, 5 februarie, în prezența unor personalități importante din structurile Ministerului Apărării Naționale, absolvenți ai colegiului câmpulungean, foști comandanți ai instituției, reprezentanți ai oficialităților publice locale, elevii și personalul instituției, precum și a familiilor celor doi ofițeri.

„Pe 5 februarie 2024 s-a mai scris o filă în istoria Colegiului Național Militar din Câmpulung Moldovenesc, unde, sub comanda domnului colonel dr. Romeo Aurelian Popovici, performanța a devenit o stare de normalitate. După șase ani petrecuți în echipa managerială a colegiului, dintre care patru ani în funcția de comandant, colonelul Romeo Aurelian Popovici își ia rămas-bun de la Cetatea lui Ștefan și predă comanda și Drapelul de luptă al Colegiului Național Militar <Ștefan cel Mare> colonelului Lucian Cătălin Cojocaru, absolvent al colegiului, promoția 1996”, menționează reprezentanții școlii.

Noul comandant al colegiului, colonel Lucian Cătălin Cojocaru, și-a început drumul spre cariera militară în anul 1992, când a fost admis la colegiul câmpulungean.

Începând cu anul 1996 a urmat studiile Academiei Trupelor de uscat „Nicolae Bălcescu” de la Sibiu, iar în anul 2016 a absolvit Masterul de Conducere interarme Forțe Terestre în cadrul Universității Naționale de Apărare „Carol I”.

De la numirea în prima funcție de ofițer și până în prezent, colonelul Cojocaru a participat la cinci misiuni în teatrele de operații din Afganistan, fiind răsplătit cu numeroase distincții, cea mai importantă fiind Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Cavaler.

„Personalul Colegiului Național Militar <Ștefan cel Mare> îi transmite mult succes domnului colonel Lucian-Cătălin Cojocaru în îndeplinirea tuturor obiectivelor specifice actului de comandă!”, spun oamenii școlii.