Și-a pus mintea cu o oaie și acum a ajuns în arestul Poliției. Este cazul unui tânăr de 31 de ani, din comuna Burla, care a fost filmat într-o noapte din luna august 2022 în timp ce făcea ”haltere” cu o oaie. Mai exact, bărbatul, care era în stare evidentă de ebrietate, lua animalul de blană, îl ridica deasupra capului și apoi îl trântea la pământ. Imaginile filmate acum aproape doi ani au ajuns în spațiul public recent, iar în urma cercetărilor derulate a fost identificat și autorul.

Agresorul a fost reținut pentru 24 de ore și este cercetat pentru comiterea infracțiunii de „rănirea cu intenție a animalelor”.

Polițiștii suceveni au ținut să reamintească în acest context că, prin legea privind protecția animalelor, relele tratamente sau agresiunile împotriva animalelor se pedepsesc inclusiv cu închisoarea.

Este considerată infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la un an la 5 ani sau cu amendă:

a) folosirea animalelor sălbatice aparținând subîncrengăturii vertebrate, indiferent de gradul de îmblânzire, născute în captivitate sau capturate din natură, în spectacole de circ, circuri ambulante, caravane și trupe de artiști ambulanți, precum și în orice alte tipuri de spectacole similare;

b) folosirea armelor cu tranchilizant asupra animalelor în alte situații decât pentru imobilizarea acestora;

c) practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive;

d) rănirea cu intenție a animalelor.

Tot la capitolul infracțiune, la care pedepsele sunt cu închisoare de la 2 la 7 ani, au fost încadrate și următoarele acțiuni:

a) uciderea animalelor, cu intenție, fără drept;

b) schingiuirea animalelor;

c) organizarea de lupte între animale sau cu animale;

d) zoofilia.