Un tânăr în vârstă de 18 ani, care în urmă cu câteva zile a fost victima unei fapte de tâlhărie petrecute în parcul central din Rădăuți, a ajuns în arestul poliției Suceava pentru comiterea infracțiunii de ”favorizarea făptuitorului”. Asta după ce tânărul și-a schimbat brusc declarațiile și a spus că autorul nu l-a deposedat prin violență de cele două perechi de pantaloni pe care încerca să le vândă.

Polițiștii judiciariști rădăuțeni au ajuns la concluzia că tânărul de 18 ani își bate joc de munca lor, astfel că au decis ca și victima să se aleagă cu dosar penal.

Pe 22 martie, Cristian T., în vârstă de 18 ani, a sesizat Poliția municipiului Rădăuți că doi tineri pe care îi cunoaște din vedere l-au lovit în zona feței, în parcul de peste drum de Casa Germană. Ulterior, victima a dat mai multe detalii și a spus că cei doi i-au sustras și două perechi de pantaloni Nike.

Ancheta a luat turnura unei tâlhării, iar judiciariștii de la Biroul de Investigații Criminale Rădăuți au pornit o anchetă pentru a da de autori.

Doi suspecți au fost identificați ulterior și s-au continuat cercetările.

Vânzătorul de articole vestimentare ajuns victimă a tâlhăriei a fost reaudiat și condus la o cercetare în teren, pentru ca în cele din urmă să se stabilească mai exact ce s-a întâmplat.

Din cercetări a rezultat că doi localnici de etnie romă, unul de 17 ani și unul de 18 ani, știau că victima vrea să vândă două perechi de pantaloni Nike pe suma de 300 de lei, astfel că s-au arătat interesați de marfă.

Prin mesaje telefonice, sub pretextul cumpărării pantalonilor, victima a fost chemată în parcul din zona centrală a municipiului Rădăuți.

Aici, autorii i-au aplicat lovituri vânzătorului la nivelul feței și i-au sustras cele două perechi de pantaloni.

După audieri, suspecții Maximiliano L., în vârstă de 17 ani, și Iulian Bozu, de 18 ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.

De la tânărul de 17 ani au fost recuperate și cele două articole vestimentare care fac obiectul faptei de furt comis prin violență.

Ulterior, tânărul aparent victimă a cerut să fie reaudiat și adeclarat în fața anchetatorilor că pentru bunurile sustrase tânărul de 17 ani i-a oferit suma de 120 de lei, în contradicție cu probatoriul administrat și declarațiile date anterior, asupra cărora a revenit.

Polițiștii au ajuns la concluzia că cel care a reclamat inițial furtul vrea să îl scoată basma curată pe autorul la care s-au găsit bunurile recuperate.

Având în vedere atitudinea tânărului și faptul că acesta nu a mai recunoscut nimic din ce a relatat la reconstituirea faptei, polițiștii l-au pus sub acuzare pentru comiterea infracțiunii de favorizarea făptuitorului. 

Pe 1 aprilie, tânărul victimă a tâlhăriei a ajuns în arestul poliției județene, reținut pentru 24 de ore.