Eliminarea scuarurilor de delimitare a sensurilor de mers de pe principala arteră de circulație a Sucevei este solicitată de șoferii de la Ambulanță, din cauză că nu le permit să se deplaseze rapid, trecând de pe un sens pe altul, atunci când sunt blocaje în trafic. Conducerea administrației locale ia în calcul această variantă, dar numai cu acordul Poliției Rutiere, care a și solicitat montarea scuarurilor de delimitare a sensurilor de mers, în mai multe rânduri, pe vremea când comisar-șef era Laurențiu Hermeniuc.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus că a ajuns la el solicitarea șoferilor Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ), este analizată, dar luarea acestei măsuri depinde în principal de Poliția Rutieră.

„Încercăm să-i dăm curs, dar trebuie să avem avizul Poliției Rutiere. Inclusiv studiul de circulație care a stat la baza modernizării arterei principale pe fonduri europene a venit cu această soluție pentru siguranța circulației. Discutăm această problemă cu Poliția Rutieră și în funcție de ce se decide, este posibil să le scoatem. De altfel, pe podul de peste apa Sucevei, când au fost făcute rosturile de dilatare nu am mai pus înapoi scuarul”, a spus Ion Lungu.

În același timp, edilul Sucevei a amintit de faptul că acele scuaruri s-au dovedit eficiente ca măsură de siguranță în trafic, pentru că nu s-au mai petrecut accidente grave cauzate de pătrunderea pe sensul opus, cum au fost înainte de implementarea acestei măsuri.

 „La vremea respectivă așa a considerat necesar și Poliția Rutieră. Tot pentru siguranța circulației s-au făcut acele scuaruri. Nu zic că cererea nu e îndreptățită, dar și eu circul în fiecare zi și n-am văzut așa mari blocaje la Ambulanță. Oamenii se dau la o parte de pe banda a doua pe banda întâi. Dar, mă rog, dacă este solicitarea lor o analizăm, o discutăm cu Poliția Rutieră. Repet, la vremea respectivă, tot specialiștii în studiul de trafic au venit cu acele soluții pentru siguranța traficului”, a adăugat Ion Lungu.

Reprezentanții șoferilor Serviciului de Ambulanță Județean spun că

dacă în timpul nopții, cu girofarul pornit, o ambulanță parcurge drumul de la SAJ până în cartierul Burdujeni în 7-8 minute, în orele de vârf, durata acestui drum pentru o ambulanță cu girofarul și sirenele pornite este de 20-25 de minute.

Doar că înainte de luarea unei decizii trebuie să fie pus în balanță timpul cu care le-ar scurta drumul scoaterea scuarurilor cu riscul de producere a multor alte accidente, inclusiv mortale, din pricina vitezei și a pătrunderii pe contrasens.