Licitația organizată pentru renovarea energetică a unui prim lot de blocuri din zona centrală a municipiului Suceava a fost adjudecată, a anunțat miercuri, în conferință de presă, primarul de Suceava, Ion Lungu. Este vorba despre blocurile din str. Dimitrie Onciu nr. 10 A, str. Nicolae Bălcescu nr.6 bloc 1B, str. Nicolae Bălcescu, nr. 8 bloc 1C, str. Nicolae Bălcescu nr. 4 bloc Hotel (scările A+B+C+D), din cadrul Asociației de proprietari nr. 3. Valoarea lucrărilor este de 9,870 de milioane de lei. „Ne dorim să demareze mai repede aceste lucrări, să schimbăm la față zona centrală a orașului”, a declarat Lungu.

Un alt proiect important pentru municipalitate, dotarea școlilor, este Edu Digital, prin care 28 de unități de învățământ din Suceava vor fi dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale. Valoarea totală este de 32,9 milioane de lei, iar termenul de finalizare este 31 decembrie 2024. Potrivit primarului, acum a fost scos la licitație lotul pentru furnizare de mobilier și materiale didactice și au depus oferte patru firme.

Prin Edu Digital va fi achiziționat echipament digital pentru 457 de săli de clasă și 25 de laboratoare de informatică: 17 pentru învățământul primar, gimnazial și liceal; 3 pentru grădinițe și 5 pentru învățământ profesional și tehnic. De asemenea, vor fi echipate 15 ateliere de practică pentru învățământul profesional și tehnic și se achiziționează mobilier specific, echipament digital și materiale didactice pentru 22 cabinete școlare (matematică, geografie, istorie, limbi moderne etc.), 19 laboratoare de științe (fizică, chimie, biologie), 25 de cabinete de asistență psihopedagogică/logopedie, 17 săli de sport și 402 săli de clasă din învățământul preuniversitar.