Peste 170 de copii din Gălănești au participat la concursul „Lumina Învierii prin ochi de copil”, ediția a V-a, proiect educațional ce își propune consolidarea legăturii dintre Biserică și Școală, prin păstrarea vie a tradițiilor și obiceiurilor locului.

La inițiativa preotului paroh Ioan Moroșan, de la Parohia Ortodoxă „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din Gălănești, în colaborare cu cadrele didactice și cu directorul Școlii Gimnaziale “Samson Bodnărescu”, prof. Oltea Iacoviță, în fiecare an, în preajma Sfintelor Paști, se desfășoară proiectul educațional „Lumina Învierii prin ochi de copil”.

La cea de a V-a ediție, peste 170 de copii, de la cei de creșă până la cei de clasa a VIII-a, coordonați de cadre didactice din unitate, au răspuns pozitiv acestei inițiative, dând dovadă de sensibilitate artistică și creativitate prin lucrările realizate. Lucrările copiilor au fost expuse în incinta lăcașului de cult.

„Pe 7 mai 2024, după rugăciunile înălțate în cadrul Sfintei Liturghii, munca copiilor a fost răsplătită prin acordarea de diplome și cărți. Atmosfera de sărbătoare și bucuria din ochii copiilor vor rămâne în amintirea tuturor credincioșilor prezenți la Sfânta Biserică”, a spus directoarea școlii, prof. Oltea Iacoviță.