O investiție de 10,7 milioane lei, din care 9,6 milioane lei sunt fonduri europene atrase prin PNRR, va fi dată în folosință la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, până la începerea anului școlar. Primarul Sucevei, Ion Lungu, a precizat că lucrările de reabilitare și eficiență energetică la cantina – internat de la ”Petru Rareș” merg foarte bine, stadiul de realizare fiind la 80%.

”În urma discuțiilor avute cu constructorul, la fața locului, a garantat că în luna august finalizează lucrările. Ne dorim ca această cantină internat de la Petru Rareș să fie funcțională la începerea anului școlar”, a spus Ion Lungu, în urma verificării în teren a lucrărilor.

Contractul pentru "Creșterea eficienței energetice a cantinei - internat din cadrul Colegiului Național Petru Rareș Suceava" a fost semnat cu reprezentanții firmei sucevene  SC SUCT SA, câștigători ai licitației organizate de administrația locală.

Pe lângă lucrările de reabilitare completă a celor două clădiri, inclusiv instalații electrice, pardoseli, izolare termică cu vată bazaltică etc., clădirile vor fi prevăzute cu panouri fotovoltaice și pompe de căldură, astfel încât consumul energetic să fie la 50% din cel al anilor trecuți.