Federația Română de Fotbal a stabilit miercuri, prin tragere la sorți, programul fazei regionale a Cupei României, ediția 2024-2025, competiție aflată la al treilea sezon de când se dispută într-un nou format. Învingătoarele din fiecare județ, respectiv București, joacă pentru șapte locuri în turul următor al Cupei.

Pentru asta, cele 42 de echipe au fost împărțite în grupe de câte trei formații, câte două în fiecare din cele șapte regiuni, rezultând trei meciuri în fiecare grupă.

Câștigătoarele grupelor vor juca finala regiunii, iar echipa învingătoare va primi trofeul Cupei României pentru regiunea respectivă și se va califica în următoarea fază a întrecerii, Turul 1.

Reprezentanta județului Suceava, Viitorul Liteni, va evolua în Grupa 1 a Regiunii 1, alături de reprezentanta județului Iași, este vorba de CSM Pașcani, și de câștigătoarea Cupei din județul Vaslui, formația Sporting Club Comstar Vaslui.

Partidele din Grupa 1 se vor disputa după următorul program, cu începere de la ora 18.00: miercuri, 10 iulie – Viitorul Liteni – CSM Pașcani; sâmbătă, 13 iulie – Sporting Club Comstar Vaslui – Viitorul Liteni; miercuri, 17 iulie – CSM Pașcani – Sporting Club Comstar Vaslui.

Câștigătoarea Grupei 1 va juca pe teren propriu finala Regiunii 1 pe data 20 iulie, cu începere de la ora 17.30, în compania învingătoarei din Grupa 2, care are în componență formațiile Voința Ion Creangă (județul Neamț), Pro Sport Vârfu Câmpului (județul Botoșani) și Vulturul Măgirești (județul Bacău).

Viitorul Liteni a câștigat la jumătatea lunii trecute pentru al treilea an consecutiv faza județeană a Cupei României, după ce s-a impus pe stadionul Areni, în fața celor de la Juniorul Salcea, la loviturile de departajare, cu scorul general de 6-5, după 2-2 în timpul regulamentar de joc.