Echipa de handbal masculin a Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, campioana en-titre, a câștigat și ediția din 2024 a Jocurilor Europene Universitare care s-a desfășurat la Debrecen, în Ungaria. În meciul decisiv pentru titlu, disputat miercuri după-amiază, formația condusă de Iulian Andrei, Bogdan Șoldănescu și Răzvan Gavriloaia a dispus cu 32-29 (19-16) de echipa Universității din Duisburg-Essen, din Germania.

Parcursul celor de la USV la competiția din Ungaria a reprezentat victorii pe linie: 36-29 cu Universitatea din Minho (Portugalia) și 33-24 cu Academia de Știință și Tehnologie AGH din Cracovia (Polonia), în faza grupelor, 48-22 cu Universitatea Catolică "Eszterházy Károly" din Eger (Ungaria), în sferturi, și 46-33 cu Universitatea din Zürich (Elveția), în semifinale.

Echipa suceveană a mizat la Jocurile Europene Universitare de la Debrecen pe următorul lot de jucători: Dragoș Podovei, Florin Sîrghie, Alexandru Bologa, Botond Balazs, Claudiu Lazurcă, Cosmin Lupu, Alexandru Reuț, Iulian Roșu, Andrei Bruj, Eduard Iordachi, Pavel Loic, Cătălin Zarițchi, Alexandru Focșăneanu și Sorin Grigore. Staff: Iulian Andrei - șef delegație, Bogdan Șoldănescu - antrenor principal, Răzvan Gavriloaia - antrenor secund, Mihai Vornicu - kinetoterapeut.

Acesta este cel de-al patrulea titlu continental cucerit de formația de handbal masculin a USV, după cele de la Malaga, Spania, în 2017, Lodz, Polonia, în 2022, și Podgorica, Muntenegru, în 2023. De asemenea, în 2018, sucevenii s-au clasat pe locul al treilea, la Coimbra, în Portugalia.