Peisaje superbe de iarnă din Parcul Național Călimani, cu natură pură, acoperită de un covor alb de nea și o liniște evidentă, contrastantă cu agitația orașelor, sunt prezentate de Regia Națională a Pădurilor, pe pagina lor de socializare.

”Parcul Național Călimani, cu liniștea și izolarea sa, oferă un refugiu perfect pentru cei care doresc să scape de agitația cotidiană, în mijlocul unei naturi aproape neatinse de mâna omului. Munții Călimani reprezintă cel mai mare crater vulcanic (stins în prezent) din România, cu un diametru de circa 10 km. Până la atingerea înălţimilor de peste 2000 de metri (Vf. Pietrosu, Vf. Rețitiş, Vf. Călimani Izvor) veți întâlni vegetaţie bogată, reprezentată în principal de zâmbru, jneapăn, molid şi bujor de munte”, precizează reprezentanții RNP.

Parcul Național Călimani, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 24.556 de hectare, pe raza județelor Suceava, Mureș, Bistrița-Năsăud și Harghita.

Conform Planului de Management, în Zonele de Protecție Strictă și Integrală, unde intervenția umană este interzisă, sunt incluse 16.808,4 hectare, iar în Zona de Conservare Durabilă, ”tampon”, se află 7.747,3 hectare.