Conferința „Zilele Medicale ale Sucevei", ajunsă la ediția a XIII-a, va avea loc în perioada 5-7 iunie a.c.. Partener al Colegiului Medicilor Suceava, organizatorul tradițional al acestei manifestări științifice, este acum Facultatea de Medicină și Științe Biologice de la Universitatea „Ștefan cel Mare" Suceava. Tema ediției din 2025 este „Echipa medicală și comunitatea în sprijinul pacientului”.
Potrivit organizatorilor, la acest „eveniment de referință pentru profesioniștii din domeniul sănătății” se vor reuni medici din toate specialitățile, cadre universitare și cercetători pentru a discuta cele mai actuale teme din medicină și științele biologice.
Manifestarea include un simpozion dedicat vaccinării, paneluri multidisciplinare cu specialiști din diverse domenii medicale, sesiuni interactive și dezbateri pe teme de actualitate, conexiuni cu lideri din industria medicală și diseminarea de informații despre cele mai noi tehnologii și practici din domeniul sănătății.
Pentru participanți evenimentul este important și din perspectiva faptului că este creditat cu puncte de educație medicală continuă, precum și a facilitării publicării lucrărilor științifice în reviste de profil.
Printre invitații ediției din acest an se numără prof. univ. dr. Doina Azoicăi, de la Disciplina de Asistență primară a stării de sănătate și epidemiologie a Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași, prof. univ. dr. Irina Dumitru, de la Universitatea „Ovidius” Constanța, prof. univ. dr. Oana Săndulescu și asist. univ. dr. Victor Miron, de la UMF „Carol Davila”, Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, București, conf. univ. dr. Corneliu Popescu, UMF „Carol Davila”, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, București, toți specialiști în boli infecțioase și epidemiologie.
De asemenea, va fi prezentă Monica Boțocan, cu o experiență de peste 25 de ani în industria farmaceutică, care a susținut în ultimii ani sesiuni de formare pentru profesioniști din domeniul medical, abordând teme variate, de la comunicarea eficientă cu diverse tipologii de personal, la interacțiunea cu pacienții, dinamica echipelor, managementul schimbării, până la prioritizarea sarcinilor, după cum o prezintă organizatorii.
Comentarii