Firmele vor avea posibilitatea să transmită, în sistem electronic, cereri de înmatriculare sau de înregistrare către Registrul Comerţului fără să mai fie obligate să aplice timbrul judiciar, procedură care a îngreunat până în prezent completarea on-line a unor astfel de acte.
  Oficiile registrului comerţului vor încasa contravaloarea timbrului judiciar aplicabil, se arată într-o hotărâre aprobată, miercuri, de Executiv.

Într-un comunicat transmis de Guvern se arată că Oficiul Naţional al Registrului Comerţului a făcut eforturi pentru operaţionalizarea sistemului de înregistrare on-line încă din luna martie 2006, dar complexitatea proiectului a împiedicat funcţionarea efectivă a sistemului odată cu intrarea în vigoare a Legii 441/2006 de modificare şi completare a Legii 31/1990 privind societăţile comerciale.

Deşi cadrul informatic permite comercianţilor să completeze on-line cererile, formalităţile pe care le implică aplicarea timbrului judiciar împiedicau utilizarea în fapt a acestei facilităţi, mai arată Guvernul.