Conducerea Organizaţiei de Femei a PSD a stabilit, vineri, să înceapă o colaborare cu organizaţia similară din PNL, pentru constituirea "USL la femei", a anunţat preşedintele OFSD, Rovana Plumb.

"Am adoptat iniţierea constituirii USL la femei. Organizaţiile de femei din cadrul USL vor începe un program de lucru în comun, pentru că avem nevoie de unirea capacităţilor organizaţionale şi de resurse umane din toate organizaţiile de femei pentru elaborarea unui program politic privind femeile, familiile, copiii din România, program pe care să-l punem în aplicare imediat cum vom putea să ajungem la guvernare", a declarat Rovana Plumb.

Ea a precizat că în şedinţa BPN al OFSD s-a adoptat şi un program privind pregătirea a 28 de colege, care să se specializeze în domeniul absorbţiei fondurilor structurale şi care vor urma un curs pentru manager de proiecte europene.

"Într-o primă etapă, la program vor participa femeile social-democate, urmând ca a doua etapă să fie deschisă de organizaţia de femei în cadrul USL", a spus Rovana Plumb.

Preşedintele OFSD a precizat că a fost adoptat, totodată, şi programul pentru desfăşurarea şcolii politice de la sfârşitul lunii august, care va avea loc la Constanţa şi în cadrul căreia va fi organizată şi o tabără la Eforie Sud pentru o sută de copii ai căror părinţi lucrează în străinătate.