Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, după şedinţa CSAT, că prim-ministrul Victor Ponta a cerut trecerea STS la MAI şi destituirea şefului Serviciului, şeful statului precizând că niciuna din variante nu este viabilă, informează Mediafax.

 

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, după şedinţa CSAT, că dacă cineva poate dovedi că STS are capabilităţi mai mari decât cele prezentate pentru cazul accidentului aviatic din Apuseni, atunci nu va sta pe gânduri în ceea ce priveşte cererea de demitere a directorului Serviciului.

"Dacă există cineva care poate dovedi sau poate afirma că STS are capabilităţi mai mari decât cele prezentate pentru acest caz, vă asigur că nu stau nicio clipă pentru cererea de destituire a directorului Opriş. Nicio clipă, dar nu ne vom face bine continuând să minţim. Alte instituţii aveau alte capabilităţi, dacă ar fi fost la o masă, s-ar fi identificat repede locul în care s-a produs accidentul", a spus preşedintele.

 

Preşedintele a mai spus că în CSAT s-a prezentat legea după care funcţionează STS şi protocoalele, a fost prezentat şi punctul de vedere al SRI, care a confirmat faptul că STS nu are capabilităţi mai mari decât să arate perimetrul în care ar putea fi detectată o aeronavă, dacă se merge pe identificarea telefoanelor mobile.

"Premierul a solicitat trecerea STS la Ministerul de Interne şi destituirea directorului STS. Cred că niciuna din variante nu este viabilă", a spus preşedintele Băsescu.