În perioada 31 octombrie - 25 noiembrie au fost prelevate şi analizate 166 probe, bacteria E.Coli fiind depitată în patru probe prelevate din pastă de mici, carcasă de oaie şi hamburgeri, anunţă ANSVSA, citată de Mediafax."Echipele de inspectori sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au prelevat probe, conform planificării, din Bucureşti şi judeţele: Buzău, Sibiu, Gorj, Dolj, Vrancea, Mureş, Prahova, Călăraşi, Covasna, Giurgiu, Ilfov, Olt, Sălaj, Hunedoara, Timiş, Harghita, Maramureş, Neamţ, Galaţi, Mehedinţi, Cluj, Botoşani, Bistriţa Năsăud, Brăila, Ialomiţa, Vâlcea, Satu Mare, Tulcea, Timiş. În perioada menţionată, a fost depistată prezenţa Escherichia Coli verotoxigenă la 4 probe prelevate din pastă de mici, carmangerie, municipiul Bucureşti; suprafaţă carcasă de ovină (test de sanitaţie), abator, judeţ Buzău; hamburger, supermarket, judeţ Gorj; mici amestec porc cu vită, supermarket, judeţ Tulcea. Menţionăm că un număr de 5 probe prelevate se află încă în lucru", transmite Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Animalelor (ASVSA).