Zeci de case şi străzi au fost inundate în urma ploilor care au căzut în ultimele 24 de ore în judeţul Constanţa, informează Mediafax. Pompierii intervin în mai multe localităţi de pe litoral, cele mai multe sesizări venind din staţiunea Mamaia. De asemenea, au fost chemaţi şi la o grădiniţă inundată, din Constanţa, în care se aflau copii. Viituri au fost şi în Tulcea.

Autorităţile din judeţul Tulcea anunţă că de o parte a viiturii formate între Frecăţei şi Teliţa, a rămas blocată o ambulanţă cu un pacient. Angajaţii ISU încearcă degajarea drumului de apă, pentru ca aceasta să se poată deplasa. Pacientul, un bătrân de 81 de ani, are probleme respiratorii.

Vremea rea a făcut probleme şi în Constanţa. Poliţiştii locali au oprit traficul în mai multe intersecţii din oraş după ce acestea au fost inundate în urma ploii torenţiale.

 

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Constanţa, circulaţia a fost închisă temporar în intersecţiile formate de bulevardul Tomis cu bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, strada Soveja cu bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, strada Primăverii cu strada Soveja, strada Soveja cu bulevardul Mamaia, bulevardul Aurel Vlaicu cu bulevardul Tomis şi s-a restricţionat accesul pe strada Chiliei şi strada Soveja, circulându-se doar cu mijloacele de transport în comun. În acest timp două echipe ale Poliţiei Locale monitorizează zonele cu risc de inundaţii şi vor restricţiona traficul dacă situaţia o va impune.