Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Arad a început o anchetă după ce mama unui cunoscut procuror DIICOT a murit. Femeia a fost mutată, timp de lună, de la o secţie la alta şi nu a fost investigată la timp cu computerul tomograf, deoarece angajaţii au considerat că este supraponderală, informează Mediafax.

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a început o anchetă internă după ce o femeie în vârstă de 70 de ani a murit în spital, după ce timp de circa o lună a fost mutată dintr-o secţie în alta, analizele au întârziat, iar iniţial familiei i s-a spus că, întrucât avea 160 de kilograme, nu putea fi investigată cu computerul tomograf deoarece aparatul suportă doar 110 kilograme.

Florica Mariana Hosu, mama unui cunoscut procuror DIICOT din Arad, a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad pe data de 7 iunie, fiind transferată la secţia TBC, de unde, după o oră, a fost trimisă înapoi la urgenţe. De aici, medicii au trimis femeia înapoi la TBC, de unde aceasta a fost transferată la Anestezie-Terapie-Intensivă şi a rămas aici până pe 7 iulie, când a murit.

 

A doua zi după ce a ajuns la ATI, familia a fost informată că pentru a pune un diagnostic este nevoie de o investigaţie cu computerul tomograf, dar aparatul spitalului nu suportă mai mult de 110 kilograme. În aceste condiţii, familia a început să caute un alt aparat.