Ministerul Educaţiei Naţionale a lansat marţi, în consultare publică, proiectul Legii manualului şcolar, obiectivul actului normativ fiind de a reglementa regimul manualului şcolar în învăţământul preuniversitar, conform unui comunicat de presă al instituţiei, citat de Mediafax.

„În accepţiunea proiectului de lege, manualul şcolar este un bun de interes public, principalul instrument de lucru al elevului şi reflectă lectura personalizată a programei, efectuată de echipele de autori, potrivit diverselor contexte de învăţare şi grupuri-ţintă”, conform sursei citate.

În cadrul comunicatului se precizează că elaborarea manualelor şcolare se realizează de autori sau grupuri de autori, în urma unor selecţii de manuscrise prin proceduri transparente, în vederea asigurării calităţii ştiinţifice.

 

Selecţia va fi făcută de grupuri de experţi ai Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare şi ai Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei. Ulterior, MEN va achiziţiona conceptul/conţinutul manualului şcolar de la autori/grupurile de autori.