Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că propunerea de retragere a distincţiei ”Steaua României” este greşită, deoarece se îngrădeşte libertatea de exprimare, informează Mediafax. Liderul maghiar adaugă că rămâne cine a fost şi va vorbi în continuare liber.

Kelemen a declarat, joi, corespondentului Mediafax, că mesajul transmis este ”prost”.

”Decizia este una greşită, dar este dreptul lor, eu nu am făcut în niciun caz ceea ce se spune în plângere. Lucrul cel mai important este că mesajul transmis este prost, spune că dacă ai intrat în acest club select al celor care au primit distincţii de la statul român nu poţi să vorbeşti liber. Libertatea de exprimare este vizibil îngrădită, fără să fie trecută în lege, dar prin astfel de hotărâri se transmite către societate că în anumite chestiuni nu ai dreptul să vorbeşti liber şi că dacă vorbeşti, te dăm afară din acel club select. Mesajul este unul prost şi către comunitatea maghiară. Era de aşteptat, dacă mă uit la ce declaraţii au făcut unii dintre membrii Consiliului de Onoare al Ordinului Naţional <Steaua României>, nu mă surprinde această decizie”, a spus Kelemen.

 

Potrivit acestuia, în luna august a fost invitat la o şedinţă a Consiliului unde a avut o discuţie tensionată dar corectă, în care a explicat ce a vrut să spună public.