Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a precizat, luni, că a depus din nou proiectul de lege privind castrarea chimică a pedofililor, el arătând că, dacă Parlamentul şi media nu susţin acest act normativ, atunci ar trebui să-şi asume următorul abuz sexual împotriva unui copil, informează Mediafax.

„Este un proiect care este lege deja în 15 ţări, marea majoritate europene, inclusiv în R. Modova, în SUA, din 40 şi ceva. Deci este o metodă medicală. Dacă se înţelege să fie susţinut acest proiect de către Parlament şi de către media, este foarte bine, dacă nu, toată lumea să-şi asume faptul că în momentul în care următorul copil va fi abuzat sexual de către un nenorocit bolnav psihic, înseamnă că părtaş la toată chestiunea asta vor fi toţi cei care n-au susţinut acest proiect”, a spus Rădulescu.

El a susţinut că acest proiect este „numai şi numai în favoarea cetăţenilor şi a copiilor noştri” şi că „prin această tehnică medicală nu se face altceva decât cu acordul acestui bolnav psihic să se împiedice recidiva”.

„Cineva să-şi asume când următorul copil va fi abuzat sexual de un alt individ care va ieşi din puşcărie şi care va abuza din nou. N-am vorbit încă cu parlamentarii, pentru că proiectul a fost depus, de abia am început sesiunea parlamentară, probabil că-şi urmează circuitul. O să fac şi eu lobby necesar faţă de comisia de sănătate în principal, pentru că acolo sunt colegii mei medici, şi faţă de ministerul Sănătăţii şi faţă de colegii mei. Dacă e vreunul care nu înţelege despre ce e vorba, ar fi bine să mă întrebe pe mine”, a mai spus Rădulescu.