Contribuabilii care vor depune doar în aprilie Formularul 600 vor avea calitatea de asiguraţi în sistemul public de sănătate şi în trimestrul I (perioada ianuarie-martie), a declarat luni vicepremierul Viorel Ştefan, informează Mediafax.

„Sigur că este o întrebare, în condiţiile în care s-a prorogat termenul de depunere a Declaraţiei 600 până pe 15 aprilie - e o întrebare dacă respectivii contribuabili vor beneficia de asigurări de sănătate în trimestrul I. Răspunsul îl vom da printr-o ordonanţă de urgenţă care este acum în lucru. Prin această ordonanţă vom spune că da, contribuabilii îşi vor păstra calitatea de asiguraţi”, a spus Viorel Ştefan, care a participat la o conferinţă organizată de Bursa de Valori Bucureşti, cu prilejul împlinirii a 10 ani de la listarea Transgaz.

 

Referindu-se la angajaţii din IT care ar putea fi afectaţi de mutarea CAS, Viorel Ştefan a menţionat că pentru compensarea veniturilor acestora „este în lucru o ordonanţă prin care pierderile vor fi acoperite prin ajutor de stat”.