Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că, în ședința de joi a Guvernului, va fi adoptat primul pachet de investiții strategice care vor fi realizate prin parteneriat public-privat, printre care trei autostrăzi, dar și ”orașul medical universitar Complex Carol Davilla”.

”Adoptăm primul pachet de investiții strategice care vor fi realizate prin parteneriat public-privat. Mă refer la autostrada Ploiești-Comarnic-Brașov, autostrada Tg. Mureș -Tg. Neamț - Iași - Ungheni, autostrada București - Craiova - Lugoj, de la Craiova și ramificație spre Calafat. Avem apoi orașul medical universitar Complex Carol Davilla, care se va construi în zona de nord a a Capitalei, lângă aeroportul Henry Coandă. Complexul se va întinde pe o suprafață de 300 de hectare și va cuprinde spitalul republican, facultatea de medicină, campus universitar și medical, institut de cercetare medical și zonă comercială și de agrement”, a spus Viorica Dăncilă la începutul ședinței de guvern de joi.

Ea a mai spus că tot în parteneriat public-privat va fi și operarea de servicii pentru cele 15 spitale din rețeaua CFR.

”Studii de fundamentare necesare se vor finaliza în maxim trei luni începând de astăzi”, a conchis Dăncilă.

Anterior, președintele Klaus Iohannis a spus joi, la uzina Dacia de la Pitești, că dacă am avea km de autostradă promiși de politicieni, am avea "autostrăzi cât China", însă în realitate situația este una gravă, atât pe drumuri, cât și pe călile ferate.

"Cred că dacă am aduna promisiunile de km de autostradă făcuți de toți guvernanții am avea autostrăzi cât China. Evident că nu avem nici măcar 800 de km de autostrăzi. Noroc că până aici vine una (n.r.: Autostrada București- Pitești). Fondurile europene sunt importante pentru că sunt destinate fondurilor regionale. Marile proiecte de infrastructură au nevoie de o pregătire foarte serioasă. Majoritatea proiectelor aflate în execuție sunt proiecte fazate, gândite pentru exercițiul financiar anterior, nu au fost realizare de cei care au avut decizia și au fost trecute în actualul exercițiu",a spus Klaus Iohannis, la Pitești.