Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, la uzina Automobile Dacia de la Pitești, că este nevoie de un plan coerent pentru infrastructură și punerea acestuia în aplicare, 15 km dați în folosință într-un an și jumătate fiind ridicol de puțin.

"Vă invit pe dvs să vă îndreptați atenția către sectorul românesc de IT care se poate afla în avangarda inovării, însă pentru a putea fructifica în mod eficient metodele tehnologice, înainte de toate trebuie să oferim echilibru, să construim autostrăzile de care avem nevoie în mai puțini ani, nu în decenii, cum se prefigurează de ritmul de melc de până acum. În programele guvernamentale infrastructura a fost doar la nivel declarativ și nu vorbesc doar de ultimii guvernanți. Dezvoltarea infrastructurii este chiar cheia prosperității, iar lipsa e autostrăzi este reclamată deopotrivă de economiști și cetățeni. Românii recurg la proteste pentru a atrage atenția acestor probleme acute. În afară de hărți colorate și planuri frumoase lumea se uită și la rezultate, iar cei 15 km de autostrada dați în ultimul an și jumătate înseamnă ridicol de puțin", a declarat Klaus Iohannis, la Pitești.

Aflat în vizită la uzina Automobile Dacia S.A., președintele a mai spus că industria auto reprezintă peste un sfert din exportul României, dar pentru o bună funcționare e nevoie de strategii pe termen lung.

"Îmi doresc să văd oameni mai responsabili în funcțiile executive care să gândească dincolo de interesul de partid și în interesul României și aici cred că pot să lau administrația locală din Pitești și Argeș care dovedesc cu succes cum se pot aborda aceste lucruri. În ecuația competitivității România trebuie să facă trecerea la argumentul costul forței de muncă la argumentul capitalului uman. România are un potențial deosibit în privința resursei umane", a mai spus Iohannis.