Un nou accident cu români a avut loc, joi, în apropiere de Budapesta, în care au fost implicate două autoturisme înmatriculate în ţara noastră. Conform datelor preliminare transmise de MAE, şoferul unuia dintre maşini, cetăţean român, a decedat.

Accidentul, în care au fost implicate două autoturisme înmatriculate în România, a avut loc joi, în apropierea orașului Budapesta din Ungaria. 

"Conform datelor preliminare obținute de reprezentanții misiunii diplomatice, în urma accidentului, șoferul unuia dintre autoturisme, cetățean român, a decedat.
O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Budapesta s-a deplasat, în regim de urgență, la locul accidentului pentru a acorda asistență consulară. Ambasada României la Budapesta monitorizează cu prioritate situația și menține legătura cu autoritățile locale", a precizat Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Accidentul de joi vine după ce, marţi seara, nouă români au murit, în urma coliziunii între un microbuz înmatriculat în România şi un camion, în zona Cegledbercel, Ungaria. Victimele accidentului din Ungaria se întorceau din Slovenia, unde munceau în agricultură. Şoferul microbuzului implicat în accident, transmitea live pe Facebook în momentul impactului, potrivit unei înregistrări apărute pe reţelele de socializare.