Poliţiştii din județul Olt au deschis, luni, o anchetă la o grădiniță cu program prelungit din orașul Caracal, după ce părinții unei fetițe în vârstă de trei ani au anunțat, pe facebook, faptul că aceasta ar fi fost agresată de o educatoare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al judeţului Olt au anunțat, luni, că fac cercetări pentru purtare abuzivă și loviri sau alte violențe, după ce părinții unei fetițe de trei ani acuză că micuța ar fi fost agresată de educatoare, la o grădiniţă cu program prelungit din Caracal. Aceștia au postat pe Facebook fotografii cu rănile pe care fetița lor le-ar fi suferit la mână, iar Poliția s-a autosesizat.

”Nu există nicio sesizare în acest sens. Polițiștii din cadrul Poliției orașului Caracal s-au autosesizat și efectuează verificări pentru a stabili veridicitatea informațiilor apărute, legat de cazul fetiței care ar fi fost agresată de către o educatoare”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt. Educatoarea va fi audiată de polițiști.

O anchetă în acest caz face şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (IȘJ) Olt, o comisie fiind trimisă luni la grădiniță.

”În cazul situației de la Caracal, nu avem sesizare la inspectorat pe această temă, din partea nimănui, nici din partea părinților, dar am aflat de caz și facem verificări la grădiniță, pe care le face în paralel și conducerea școlii de acolo, și Poliția. O să vedem care sunt concluziile. Am vorbit și cu doamna educatoare de la grupă, dumneaei și-a spus punctul de vedere, dar rămâne să vedem ce constată comisia de cercetare. Nu am văzut imaginile, suntem în faza de a face și noi cercetări”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Leontina Manea, inspector școlar în cadrul ISJ Olt.